Mijn eerste race

Mijn eerste race

Nicole heeft al een lange tijd een haat-liefde relatie met hardlopen. Aan haar drive lag het niet, want wat wou zij graag die kilometers verslinden. Dit keer was het anders, dit keer zou ze zo ie zo haar doel bereiken. Na weken van hard trainen stond zij afgelopen weekend in het Vondelpark aan de start van haar eerste hardloopevenement.

Hi! Mijn naam is Nicole en ik ben 28 jaar.

In eerste instantie ben ik met hardlopen begonnen om meer conditie op te bouwen en omdat het een ‘vrije’ sport is. In de buitenlucht kilometers maken, je beslist zelf wanneer en waar naar toe, dat leek mij heerlijk!

Ik heb hiervoor verschillende trainingsschema’s geprobeerd die ik via het internet vond. Waar het in deze schema’s voornamelijk ging om het rennen van tientallen minuten zo’n 2 tot 3 x per week, frustreerde het mij keer op keer dat ik niet aan één van deze schema’s kon voldoen. Het ging zo ver dat ik uiteindelijk de handdoek in de ring gooide, en weer stopte. Mijn droom om heerlijk in de buitenlucht rond te rennen en te genieten van de omgeving zag ik als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ik sprak met Dominique over zijn trainingen en wedstrijden en hoorde dat hij ook hardlopers coacht! Waarbij ik meteen dacht; “Hé, zou dat voor mij wél werken?” Na het inschrijven kreeg ik al snel een op maat gemaakt schema en begeleidend schrijven! Dat was nieuw.. uitleg hóe en waarom bepaalde trainingsdagen zijn. Het eerste wat mij ook opviel was dat het niet draaide om ‘hoeveel minuten je loopt’ maar om het wisselen van bepaalde tempo’s. Ook de combinatie met Yoga- en Core-trainingen zijn leuk!

Na het volbrengen van mijn eerste maand was ik al zo trots op mijzelf. Binnen een maand rende ik al, weliswaar in een vrij laag tempo, 5 kilometer in één stuk door! Wie had dat gedacht..!! Zo gaaf! Met behulp van de daarop volgende schema’s heb ik flink door getraind om mijn tempo omhoog te krijgen. Ik kreeg door de loopanalyse inzicht in mijn manier van lopen en kreeg daarbij goed bruikbare tips waar ik mijn techniek kon verbeteren. Hier probeer ik nog steeds op te letten.

In december besloot ik om mij in te schrijven voor een wedstrijd. Het werd de VondelRun in Amsterdam, een wedstrijd van 6,6 kilometer door het Vondelpark. Dominique zorgde dat mijn schema hier goed op aansloot.

26 Februari was het zover..! Ik was behoorlijk zenuwachtig, dacht alleen maar aan wat er allemaal mis kon gaan tijdens de wedstrijd. Gelukkig had ik echt een super leuke groep supporters van familie en vrienden achter mij staan!!

Vlak na de start waren alle zenuwen weg en rende ik in het begin een stukje mee met mijn hardloopmaatje/collega Mariska en haar vriendin Petra die beiden de 10 km liepen. Tijdens de wedstrijd heb ik genoten. Af en toe dacht ik nog aan wat ik in deze korte periode allemaal heb bereikt en wat ik misschien nog wel wil bereiken! Toen ik bijna bij de finish was zag ik mijn vrienden en familie staan die mij net een extra zetje gaven voor een kleine eindsprint. Ik kwam met een grote glimlach de finishlijn over. Hier werd mijn eerste medaille omgehangen! Yes wat was ik trots!! Dit was zo gaaf!

Minder dan vijf maanden terug kon ik net 10 min achter elkaar hardlopen en nu heb ik gewoon een wedstrijd van 6,6 kilometer gelopen binnen mijn streef tijd!
Ik ben RYN Coaching dankbaar voor de trainingsschema’s en adviezen!! En de volgende wedstrijd staat al weer op de planning.

 

Comments

comments

Reageren is niet mogelijk.