Peter van der Zon

Peter van der Zon

Peter is sinds maart 2017 coach bij ons. Hij is 25 jaar oud en woonachtig in Zwitserland. Met zijn fysiotherapie als beroep en ervaring in de bergen is hij een bron van informatie voor het team.

Sinds het moment dat ik in Zwitserland ben gaan wonen heeft mijn trailrun ervaring een sprong vooruit gemaakt. Toen ik nog in Duitsland woonde kwam ik in aanraking met trailrunning en naast het ‘saaie’ rennen op de weg was dit voor mij de uitdaging die ik zocht. In 2013 liep ik mijn eerste ultra (-trail) in België en ik was verkocht. Ik ontdekte het plezier wat ik aan de sport kon beleven en leerde ook de serieuze wedstrijd kant. Het afgelopen jaar ben ik meer competitief wedstrijden gaan lopen. Dit leide tot een winst in de Zugspitze (kilometer) Trail en leverde mij een qualificatieticket op voor het Wereldkampioenschap Trailrunning 2016 in Portugal.

Dit jaar trapte ik het succes af met de Trans Grancanaria 126 km met een persoonlijke verbetering van 3,5 uur en een 2de plaats in mijn categorie. In de Petite Ballon heb ik een qualificatieticket bemachtigd voor het WK-trail in Italië.

Mijn kennis over fysiotherapie komt super goed van toepassen in mijn trainingen. Nu ik wat meer ervaring heb in het trailrunnen en gemerkt heb hoe belangrijk een goede opbouw in training is (lees blessures) wil ik mijn kennis graag delen en anderen entauchastmeren voor deze geweldige sport. Ik haal bijvoorbeeld heel veel voldoen uit de prestatie die mijn broers leveren. Die onder mijn begeleiding dit jaar hun eerste ultra liepen!

Volg Peter op Social Media en lees zijn blogs.

Afbeeldingsresultaat voor instagram Afbeeldingsresultaat voor facebook Afbeeldingsresultaat voor blog icon